Tehtävä 1

Digitaalinen portfoliossa on sama idea, kuin paperillakin olevassa; siinä on tarkoitus esitellä itsensä ja työnsä niin, että saisi töitä. Digitaalinen portfolio on siitä parempi, että sitä voi päivittää ja muokata jos on jotain lisättävää. Siihen voi myös liittää monenlaisia animaatioita ja linkkejä. Elinikäinen digitaalinen portfoliossa henkilö pääsee käsiksi omassa kansiossaan oleviin tiedostoihin ja tutkailla niitä myöhemminkin. Digitaalista portfoliota voi jakaa monella tavalla mm. UBS- muistitikulla, www-sivuilla ja blogeilla.
 

Tehtävä 2

vertasin Johannan http://johannasumen.com/ ja Irma Leppisaaren http://www.cop.fi/kotisivut/ILeppisaari/index.htm portfolioita.
 

Irma Leppisaaren portfoliossa oli todella hyvin ja helposti tietoa, Johanna Sumeenkin sivulla oli kivasti tietosa, mutta ne oli hieman hankalampi etsiä.
Ulkoasultaan Irma Leppisaaren portfolio jäi todella tylsäksi ja hieman keskeneräisen näköiseksi, hän olisi voinut pienellä vaivalla saada huomattavan verran paremman näköisen ulkonäön. Johanna Sumeen portfoliossa oli todella hieno ja miellyttävä ulkoasu, josta itse tykkäsin.
Irma Leppisaaren portfoliota oli melko helppo lukea, sillä kaikki oli yhden klikkauksen päässä. Johannasta oli hieman vaikeampi löytää tietoa, mutta kyllä niitä tietoja sieltä kuitenkin löytyi.
Irmalla oli portfoliossa ainoastaan omat tiedot ja oma kuva. Oli hänellä muutama linkki siellä sivullaan, mutta ei muuta. Johannalla oli paljon kuvia, erilaisia fontteja ja työnäytteitä. Mielestäni Johannalla oli parempi sivu.