ensimmäisessä tehtävässä piti selittää mitä verkkoviestintä ja sosiaalinen media on. Toisessa tehtävässä piti kertoa, että miten tietyssä työssä voi hyödyntää verkkoviestintää ja sosiaalista mediaa, itse valitsin kuvataiteilijan.

 

Tehtävä 1

Verkkoviestintä on esimerkiksi kirjoittelua verkon kautta kavereille. Ennen todella suosittu sähköposti ei enää ole niin yleinen, sillä se on saanut kilpailijoita esimerkiksi facebookin ja mesen. Mesessä voi olla tekstin lisäksi mukana myös ääntä ja kuvia ja webin avulla saa reaaliaikaista kuvaa ja puhetta, ja ne ovat osa verkkoviestintää.

Sosiaalinen media pitää sisällään monia eri tapoja pitää yhteyttä, vastaanottaa ja jakaa tiedostoja ja osallistua keskusteluun. Sosiaalista mediaa on vaikea määritellä tarkkaan, sillä se tarkoittaa eri ihmisille hieman eriä asiaa. Sosiaalinen media pitää sisällään kuitenkin erilaisia verkossa toimivia palveluita.
Esimerkkejä niistä, mitä sosiaalinen media pitää sisällään on facebook, youtube ja blogit.

 

Tehtävä 2

Kuvataiteilija voisi perustaa oman blogin tai nettisuvun ja laittaa sinne kuvia omista töistään ja myös joitakin mielenkiintoisia videoja töiden teosta. kaikki näkisivät minkälaista työtä siellä on. Ja nykyään facebook on niin suosittu, että sinnekin kannattaisi oma sivu töilleen tehdä.